Switch to mobile version. Į viršų

Kuriantiems verslą - 2017 11 07
Jaunas verslas | Kuriantiems verslą

Mėgstamiausias desertas atvėrė kelią į saldų verslą

Mėgstamiausias desertas atvėrė kelią į saldų verslą Greta Putnaitė

Kaunietė Greta Putnaitė, baigusi Jono Basanavičiaus gimnaziją Kaune, po maisto technologijos ir inžinerijos studijų Kauno technologijos universitete beveik  metus padirbėjo pardavimo srityje ir, prisiminusi meilę karamelei, ėmėsi verslo. Pasak jos, sunkiausia buvo pradėti, išdrįsti. „Nuolat kankino klausimai: ar sugebėsiu susidoroti, o jei nepasiseks? Bet kai tik radau patalpas, viską nesunkiai susitvarkiau ir labai sparčiai judu pirmyn“, – sako pieniškos karamelės „Cannamella“ gamintoja.

Verslo idėją brandino dar studijuodama

G. Putnaitė atvirauja, kad nuo mažens yra didelė saldumynų mėgėja, tad ir karamelė „Cannamella“ gimė iš aistros saldumynams.

„Jau nuo pat mažų dienų nedaviau tėvams ir seneliams ramybės, nuolat barškinau indus virtuvėje, – šypsodamasi prisimena pašnekovė. – O karamelė visada buvo kažkas nepakartojamo. Kiek prisimenu save, visada mano mėgstamiausių desertų sąraše karaliavo ji – karamelė. „Cannamella“ taip ir tapo ne tik mėgstamiausiu desertu, bet ir mano gyvenimu.“

Karamelės gamintoja savo verslo idėją brandino keletą metų – dar studijuodama universitete. Prieš pradėdama verslą, ji ilgai tobulino receptūras, ieškodama nepriekaištingo skonio. Karamelės idėją plėtoti padėjo universiteto profesorius Pranas Viškelis. „Nors tai ir ne jo specializacija, bet jis leido išbandyti įrenginius, davė daugybę gerų patarimų“, – už paramą dėkinga jauna verslo sumanytoja, šiuo metu sukūrusi penkias receptūras ir gaminanti klasikinę karamelę, su kokosais, lazdynų riešutais, liofilizuotomis avietėmis ir braškėmis. 


Norite pasitarti?
Registruokitės į susitikimą


G. Putnaitės teigimu, pradėjus savo verslą sunkiausia buvo įdiegti kokybės sistemą: „Supratau, kad ne viskas taip, kaip vadovėliuose parašyta, todėl reikėjo daugybės eksperimentų.“ 

Savo produkciją jaunoji verslininkė reklamuoja kol kas tik socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“. Ji džiaugiasi, kad jos „Cannamella“ puslapis „Facebook“ tinkle turi beveik 3 000 gerbėjų.

Naujo skonio ieškotoja

Kalbėdama apie savo veiklos ypatumus, pašnekovė pabrėžia, kad jos verslo tikslas yra nenaudojant jokių konservantų iš pačių geriausių produktų gaminti įvairaus skonio karamelę. „Planuoju ateityje turėti produkcijos be cukraus“, – apie ateities viziją kalba G. Putnaitė.

Ji paaiškina, kad prekės ženklo pavadinimas kilo iš viduramžių lotyniško sudurtinio žodžio „canna“ (cukranendrė) ir „mella“ (medus). Iš šio žodžio galiausiai kilo žodis „karamelė“.

Žaliavų savo produkcijai mergina sako ieškanti labai atidžiai, renkasi tik laiko ir kokybės patikrintus tiekėjus. „Išbandžiau daug įvairių tiekėjų, kol atradau sau tinkamus. Gali būti taip, kad ta pati žaliava gali labai pakeisti karamelės skonį, – iš savo patirties sako karamelės gamintoja ir tikina, kad konkurentų nebijo. – Visada ir visur yra kur pasireikšti. Pati esu sau didžiausia konkurentė, stengiuosi tobulėti ir nustebinti visus nauju skoniu.“

Pasiekti tikslą padeda nusiteikimas dirbti

G. Putnaitė tvirtina esanti patenkinta verslu, nors jam ir reikia nuolatinių investicijų. „Investuoju po truputį, nesiverčiu per galvą, žinau, kokių aparatų reikėtų, kad padidėtų gamybos pajėgumas, bet ateis tam laikas. Manau, po pusmečio turėtų viskas atsipirkti“, – pamažu įsibėgėti tikisi prekių ženklo „Cannamella“ autorė.

Kaune, Aleksandro Stulginskio universitete, ji turi gamybai pritaikytą laboratoriją. „Turiu puikias sąlygas eksperimentuoti ir tobulėti. Džiaugiuosi, kad universitetas suteikia tokias puikias galimybes pradedantiems. Šiuo metu per mėnesį įmanoma pagaminti 5 tūkst. karamelės indelių, tačiau tikslai yra kur kas didesni, – sako pašnekovė, kuriai įgytos maisto mokslo ir technologijos žinios dabar labai praverčia. – Manau, versle sėkme pasitikėti nereikėtų – tik atsidavimas ir sunkus darbas gali duoti gerų rezultatų. Žinoma, svarbu išmanyti tą sritį ir žinoti visas smulkmenas. Tapęs puikiu specialistu, gali daryti stebuklus.“

Visiems naujo verslo sumanytojams ji norėtų palinkėti drąsos ir nusiteikti dirbti 24 valandas per parą. „Jei tai nekelia baimės, tikrai anksčiau ar vėliau pasiseks“, – įsitikinusi G. Putnaitė.

Loreta Lileikienė, www.bznstart.lt


  • Kuriantiems verslą - 2016 02 03

    Saldainių alternatyvos vaikams ieškojusi mama sukūrė sveikų skanėstų verslą

    Saldainių alternatyvos vaikams ieškojusi mama sukūrė sveikų skanėstų verslą

    Trijų vaikų mama Silvija Baranauskienė per ketverius motinystės atostogų metus spėjo ne tik pasirūpinti mažyliais, bet ir įgyvendino verslo idėją. Ieškodama būdų, kaip savo atžalas pamaloninti skaniais, bet sveikais užkandžiais, ji sukūrė skanėstą iš daigintų grikių, kurį vėliau pradėjo pardavinėti.

    Daugiau

  • Kuriantiems verslą - 2016 01 19

    Sėkmingo verslo paslaptys pagal „Spurgų fabriką“

    Sėkmingo verslo paslaptys pagal „Spurgų fabriką“

    Gera idėja, aiški strategija, gebėjimas prisitaikyti, tinkamas laikas, vieta, puiki komanda ir pasitikėjimas vienas kitu – štai ko reikia, kad jaunas verslas sparčiai augtų ir klestėtų. Tokius patarimus dalija vienas iš UAB „Spurgų fabrikas“, valdančios prekės ženklą „Donut LAB“, įkūrėjų ir vadovų Kęstutis Ivanauskas.

    Daugiau

  • Kuriantiems verslą - 2015 12 23

    Pasiteisinusi šeimos verslo idėja: kavinėje siūlo paragauti kitokių skonių

    Pasiteisinusi šeimos verslo idėja: kavinėje siūlo paragauti kitokių skonių

    Kavinė „Jogurtainė“ išsiskiria iš kitų prekybos centruose esančių kavinių – lankytojai į ją kviečiami paskanauti šaldyto jogurto ir kitokio skonio sumuštinių. Nors kavinė gyvuoja vos metus, ją pamėgo jau daug klientų. Kavinukės įkūrėjas Konradas Frankonis prisipažįsta, kad dėl verslo tenka labai daug ką aukoti, tačiau viską su kaupu atperka klientų pagyros.

    Daugiau

Daugiau susijusių straipsnių

Archyvas

S|E|B

Attention! Your web browser does not correspond to the requirements needed to visit SEB website. Please change web browser or device that you use for browsing the site.

Attention! Your web browser does not correspond to the requirements needed to visit SEB website. Please change web browser or device that you use for browsing the site.