Keisti kalbą:

III pakopos pensijų fondai „SEB pensija plius“ - Pensijų fondai

Paragraphs

Pensijų fondai

Keturi pensijų fondai, pritaikyti dalyviams pagal jų amžiaus tarpsnius, leidžia geriau užtikrinti priimtiną investicijų riziką visą kaupimo pensijai laiką.

Siekiant optimalios investicijų grąžos, rekomenduojama pensijų fondą pirmiausia rinktis, o vėliau jį pakeisti atsižvelgiant į savo amžių: jaunesniems – į fondą, investuojantį į akcijas, o artėjant pensiniam amžiui  – į  fondą, kuriame obligacijų dalis didesnė, o akcijų – mažesnė, kad sumažėtų trumpalaikiai sukaupto turto vertės svyravimai. Fondą pasirenkate patys, o fondo investicijas valdo profesionalūs pensijų fondų valdytojai.

Kriterijus „SEB index. Klimato ateitis“ „SEB pensija 18+“ „SEB pensija 50+“ „SEB pensija 58+“
Rekomenduojamas dalyviams, kurių amžius iki 50 m iki 50 m nuo 50 iki 58 m. nuo 58 m. iki pensinio amžiaus
Tinkamas, jei priimtini trumpalaikiai finansų rinkų svyravimai ir suprantama, kad didesnė ilgalaikių akcijų rinkų grąža susijusi su didesne rizika priimtini trumpalaikiai finansų rinkų svyravimai ir suprantama, kad didesnė ilgalaikių akcijų rinkų grąža susijusi su didesne rizika siekiama padidinti sukaupto turto vertę ir yra priimtina vidutinė akcijų rinkų svyravimų rizika siekiama, kad investavimo rizika išliktų maža ir kaupiamos lėšos būtų apsaugotos nuo finansų rinkų svyravimo
Fondo investavimo strategija iki 100 proc. fondo turto investuojama į akcijas
Išsamiau
iki 100 proc. fondo turto investuojama į akcijas
Išsamiau
40–60 proc. fondo turto investuojama į akcijas, likusi dalis – į obligacijas
Išsamiau
80–100 proc. fondo turto investuojama į obligacijas ar kitas konservatyvias turto klasės dalis
Išsamiau